4 féle orvosra van szükséged az életed folyamán [dr. Diéta]

Legutóbb Dr. Csend rendelésére látogattunk el, most Dr. Diéta következik (ilyen ez a folyton orvoshoz járás). Dr. Diéta nem fogja azt javasolni nekünk, hogy pontosan mit és hogyan vigyünk be a szervezetünkbe, helyette inkább elvi és logikai alapon közelíti meg a kérdést.

A diéta alatt nem az önsanyargató, saját magunk éheztetésére kell gondolni. Sőt! Szó sincs erről. A diéta egyfajta tevékenység, amely során odafigyelünk arra, hogy mit és mennyit viszünk be a szervezetünkbe. Klasszikusként kell említeni a folyadékpótlást. A testünk 70%-a víz, aminek egy részét a szervezetünk felhasználja a működése biztosításához (izzadás, a bőrszárasság elkerülése, és sejtszintű működésekhez is), ettől fogva szükséges a megfelelő pótlás is, hogy a rendszer ne boruljon fel. A szakértők testsúly, magasság, mozgás mennyiség függvényétől napi 2-3 liter folyadék (nem  az agyoncukrozott üdítők és tea), hanem például tiszta víz bevitelét javasolják.

Ha ”jó” testet akarunk, jót kell ennünk.

http://trollfesz.hu
http://trollfesz.hu

Hiszen, miből másból dolgozna szervezetünk, ha nem abból amit adunk neki? (Hiszen *nemjó* alapanyagból sem tudunk várat építeni.) A jó étkezés alatt a változatos ételeket és a rendszeres étkezést értjük.

Tehát a kulcs az, hogy megválogatjuk miből mit és mennyit és milyen minőségben együnk és igyunk. Semmi mást nem kell tennünk, mit átgondolnunk, tudatosítanunk kell a mennyiség, minőség és a változatosság kérdését. Majd ennek megfelelően cselekedni.

Vigyázat! Ennek hatására növekedhet a tudatosságunk, a nemet mondási képességünk és némileg az önbecsülésünk is.

Ha rendszeres látogatója vagyunk Dr. Csendnek és Dr. Diétának, el kell kezdenünk egy más fajta rendelésre is járnunk. Ez pedig a mozgás stúdióban található. Legközelebb Dr. Mozgásnál teszünk látogatást.

Az alapkoncepció Paul Chek nevéhez fűződik.
(A borítókép innen származik.)

 

“4 féle orvosra van szükséged az életed folyamán [dr. Diéta]” bejegyzéshez 2 hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.