Magyarország újra foci EB-én!

A magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os, franciaországi EB-én az F-csoportba került Ausztria, Izland és Portugália mellé. Bár a torna Franciaország – Románia mérkőzéssel kezdődik, számunkra sokkal érdekesebbnek ígérkezik a Magyarország – Ausztria mérkőzés, ami 2016. június 10-én lesz.

Mint emlékezhetünk rá Magyarország Norvégia oda-vissza verésével kijutott a kontinens viadalra, így 1986 után újra Európa legjobbjai között lehetünk.

https://www.youtube.com/watch?v=vfb0JUUyxzE

Ez a nap áttörés volt a magyar futball hosszú, közelmúltbeli kesernyés életében. Az itthoni futballnak, a szurkolóknak és az országnak úgy kellett ez, mint egy falat kenyér. A sokat bírált színvonal, az infrastrukturális fejlesztések végre hitelt kaptak arra, hogy a világ legnépszerűbb sportja itthon is kiérdemli a támogatást.

A Európa Bajnokság csoportbeosztása a következők szerint alakult:

A-csoport: Franciaország, Albánia, Románia, Svájc
B- csoport:: Anglia, Wales, Szlovákia, Oroszország
C- csoport:: 
Németország, Észak-Írország, Lengyelország, Ukrajna
D- csoport:: 
Spanyolország, Törökország, Csehország, Horvátország
E- csoport:: 
Belgium, Írország, Svédország, Olaszország
F- csoport::
 Portugália, Izland, Magyarország, Ausztria

Elég kiegyensúlyozott csoportok alakultak ki, így mindenképp több meglepetéscsapattal kell számolnunk. A magyar az alábbiak szerint fog játszani:

UEFA-Euro-2016-F-csoport-otszazalek                        Forrás: nso.hu

Ezt az eredményt annak köszönhetjük, hogy minden vitorlánk egy irányban állt és a hajó kiváló kormányosa Dárdai Pál vezette a gárdát. Nem kétlem, Bernd Storck is profi munkát végez a válogatottnál, de azt a mentális változást, azt a hittel teliséget, amivel a válogatott kifutott a gyepre a selejtező nagyobb (utolsó) harmadában az Dárdai Pali vezetése alatt történt.

Érdekes megnézni azt is, hogy jóformán ugyanazzal a csapattal, mint elődei ő mennyivel másabb hitű, motiváltságú, nemzeti tizenegyet küldött a pályára. Volt futball a pályán és sokszor mi játszottuk azt! Köszönjük neki és mindazoknak akik ebben a sikerben hozzátették a magukét!

2016. júniusában végre mi, magyarok is szurkolhatunk a saját hazánk csapatának az Európa Bajnokságon.

Hajrá, magyarok!