Lezárni a múltat, nyitni a jövő felé

Újévkor sokan visszatekintünk az elmúlt év eseményeire, számot vetünk az eddigi eredményekkel, és igyekszünk terveket, célokat, akár fogadalmakat is felállítani az eljövendő évre vonatkozóan. Ehhez nyújt segítséget immár évek óta egy magyar kezdeményezés, az Évrendező füzet, mely mostanra már több nyelven is elérhető, YearCompass néven.

Az Évrendező egy előre megadott kérdésekkel készült füzet, mely két részből áll: az első fele 2016-ot búcsúztatja, a második 2017-et üdvözli. Az óévre vonatkozóan arra bátorítja kitöltőjét, hogy lapozza át tavalyi naptárát, jegyezze fel a számára fontos eseményeket, és emelje ki a legfontosabb eredményeket az élet különböző területein – így például helyet kap a családra, párkapcsolatra, barátokra, munkára, a testi-lelki-szellemi életre, vagy az anyagiakra vonatkozó kérdés is. Listákat lehet írni például az év legjelentősebb sikereiről és kihívásairól, a hálát vagy büszkeséget kiváltó eseményekről, az életünkre legnagyobb hatással lévő emberekről. A lezárás fontos részét képezi a megbocsátásnak és az elengedésnek szánt rész, hogy tiszta lappal kezdhessük az új évet.

Fogyni, többet foglalkozni a hobbinkkal, vagy beteljesíteni egy rég vágyott utazást? A 2017-es rész előre tekint, és álmodni biztat, rögtön az első oldalon lerajzolhatjuk, leírhatjuk, mi mindent szeretnénk elérni idén. Megfogalmazhatjuk a legfontosabb dolgokat, teendőket a különböző élethelyzeteinkben, szerepeinkben, és akár azt is beírhatjuk, milyen „bakancslistás” célt szeretnénk elérni idén. Ezek az oldalak arra is ösztönöznek, hogy összeszedjük, miben kell fejlődnünk, de azt is, hogy mivel jutalmazzuk magunkat, ha elérjük az áhított eredményt. A végén akár választhatunk is egy kulcsszót vagy mottót, melyet magunkkal viszünk az előttünk álló évbe.

A 20 oldalas füzetet bárki ingyen letöltheti és kinyomtathatja magának, kitöltése pedig egyedül és társaságban, közösen is lehetséges. Ha valóban mindent ki szeretnénk írni-rajzolni magunkból, akkor jó pár órát érdemes rászánni, de mindenképpen egy szép, tanulságos folyamatban lesz részünk, mely segít levonni a tanulságokat, és új lendületet adhat a tudatosabb életmódhoz.

Imre Nóra

A füzet elérhető itt: http://yearcompass.com/
Állandó Facebook-oldal: https://www.facebook.com/YearCompass/
Idei Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/718361528340764/

“Lezárni a múltat, nyitni a jövő felé” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.