Bullet For My Valentine Budapesten

A kétezres évek egyik sláger metál bandája április 10-én Budapestre érkezik. Egy kisebb szünet után újra szinpadra lépnek és turnéznak, hogy – megmutassák a Gravity című anyagukkal, – nem felejtettek még el zenélni.

A Buller For My Valentine (BFMV) a néha emo korszak (emlékeztek még erre?) egyik zenei képviselője volt. Legalább is az emo szubkultúra őket tartotta az egyik leginkább hozzájuk illó zenekarnak. Az akkori leghíresebb számuk a Tears don’t fall volt.

Ez a szám a mai napig megállja a helyét a metál világában a kellően zúzós és igényes dallamaival. Rajongók ezrei hordták a zenekaros pólóikat, karkötőket, aztán a stílus hanyatlásával a 2010-es évek közepére valahogy ők is eltűntek.

A zenekar 2018-ban jelentkezett újra, s ki is hozták a Gravity című albumukat, amin újragondolták a zenekar eddigi zeneivonalát. A metál, a pörgős riffek maradtak, az őrült hörgéseket ének váltja fel, ám a számok dinamizmusa a régi. A számcímeket sokat sejtetőek, talán a visszatérésre utalnak (l. over it), vagy ilyen a lenti szám is

Not dead yet

A szünet alatt új felállásal egészültek ki (Jason Bowld dobos érkezett), s a turénba Budapestet is bevonták. Április 10-én a Barba Negra Music Clubban láthatjuk, hallhatjuk őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.