Egy élménybeszámoló a Tátrából

A Tudatos ötszázaléknak mint küldő szervezetnek köszönhetően vehettem részt egy, az egészséges életmóddal kapcsolatos ifjúsági cserén Poroninban, Lengyelországban május 3. és 9. között.

A cserén öt országból – Magyarországról, Lengyelországból, Litvániából, Spanyolországból és Romániából – érkező mintegy 40 résztvevő oszthatta meg véleményét és tapasztalatait. A workshopok kiváló lehetőséget teremtettek arra, hogy a résztvevők együtt gondolkodjanak többek között az egészséges táplálkozásról és megismerkedjenek az egyes sportágak előnyeivel. Az egyik legérdekesebb és egyben legkreatívabb program az volt, amikor a résztvevők kisebb csoportokban el is készíthettek egy általuk egészségesnek vélt ételt, és az elkészítés folyamatát egy videóban be is mutatták.

A projekt nemcsak rámutatott az egészséges életmód fontosságára, hanem a változatos feladatokon keresztül fejlesztette a problémamegoldást, segítette az egyes országok közötti előítélek felszámolását, valamint bebizonyította azt, hogy nyelvi akadályok sem léteznek 🙂

Köszönöm az EU-nak és a szervezőknek ezt a hetet!