Időperspektíva tréning

Gyakran aggódsz a múltad miatt, a hibáid miatt, és kétségeid vannak a jövődet illetően?
 
Nehézségeid vannak egy élethelyzetből való kilábalással?

Szeretnéd megérteni és elfogadni az idő múlását?

Nem tudod igazán élvezni a mindennapokat, mert állandóan a következményekre és a sok helyen való teljesítésre koncentrálsz?

 

Akkor jó helyen jársz!

Időperspektíva

Mert, ha tudatosan állsz az időhöz, képes leszel válaszokat találni a kérdéseidre, és az életedben kiegyensúlyozottságot és kontrollt érezhetsz mindegy hány éves vagy.

Időperspektíva-teszt

Nem tudod, hogy pontosan milyen az időhöz való viszonyod?

Sebestyén Edmond

neveléstudományi kutató, tréner

Kutatóként évek óta foglalkoztat a mentális egészség és az időhöz való viszonyunk,  az időperspektívánk egész életünket meghatározó szerepe. Emlékszem, hogy már a mesterszakos szakdolgozatom is a hatékony időgazdálkodásról szólt. Az időperspektíva téma azonban ennél mélyebb, a mindennapunkat is meghatározó téma, ami komoly önismereti utazást alapoz meg. Szabadidőmben ennek a tudományos hátterével és a mindennapokba átülthethetőségén dolgozom.
A Tudatos ötszázaléknál azért foglalkozunk az időperspektíva fejlesztésével, mert hisszük, hogy ebben rejlik a teljes és kiegyensúlyozott életvezetés (egyik) alapja.

Mi az időperspektíva?

A válasz arra, hogy újra megtaláld a helyed az életed folyamában.

Az emberek idővel kapcsolatos problémái

#1 Önostorozás a múlt miatt: Azon rágódnak, hogy hogyan juthattak oda, ahol jelenleg vannak.
#2 Az élet élvezetének hiánya: nem élvezik a mindennapokat, csak a mókuskerékben tengődnek.
#3 Aggódnak a jövővel kapcsolatban: úgy kell leélni a következő években / évtizedekben az életüket, ahogy most vannak.

Felismered magad? Te melyik vagy?

  • Aki rendszeresen azon gondolkozik, hogy hol rontotta el?
  • A túlhajszolt és mégis sorsát elfogadó?
  • A céljaid megvalósító vagy a sodródó?

Minden bennünk van: a múlt, a jelen és a jövő. Az a kérdés, hogy ezek milyen mértékben hatnak az életünkre, és támogatják vagy szabotálják azt. A múlt eseményeit nem változtathatjuk meg, de az arról való gondolkodásunkat igen. Ha pozitív irányba újrakeretezzük a negatív eseményeket, az hatással lehet a jelenbeli döntéseinkre, és kiegyensúlyozottabbá, teljesebbé teheti az életünket.

Az időperspektívánk az életünk minden területére hatással van kortól függetlenül. Egészen onnan, hogy ki, mikor érkezik egy találkozóra (késik, időben érkezik vagy már idő előtt odamegy), milyen a szülői stílusunk („fiam, mindig tegyél félre, gondolj a jövőre”), odáig, hogy milyen a szexuális életünk stb.

Miről szól ez a tréning?

– Áttekintjük az életed különböző szakaszait (múlt, jelen és jövő) és ott, ahol változtatásra van szükség elidőzünk egy kicsit.

– A tréning során megtanulod felismerni a saját időperspektívádat, amik eddig befolyásolták a döntéseidet. Így ezután képes leszel tudatosan alakítani a saját életedet.

– Jobban megértheted, így elfogadhatod azokat a belső pszichológiai folyamataidat, amik döntéseid mögött állnak.

– Nagyobb önkontrollt gyakorolhatsz az időd, a tevékenységeid, így az életed felett.

Zimbardo Philip

Honnan tudom, hogy ezek a dolgok tényleg így vannak?

A tréning a világhírű Philip Zimbardo 30 éves tudományos munkásságán alapul. Zimbardo szerint az emberek alapvetően három részre osztják az időt; múlt, jelen és jövő. Az, hogy miként tekintünk ezekre (milyen az időperspektívánk) hatással van a döntéseinkre, viselkedésünkre és ezáltal a magánéletünkre, munkánkra és kapcsolatainkra is.
A garancia az ő tudományos munkássága. Nem állítunk többet, mint amit a tudományból tudunk.

Kinek ajánlom? Elsősorban azoknak, akik…

…ugyanazokon a dolgokon rágódnak és szeretnének kilépni ebből a helyzetből.
…szeretnék megérteni a saját életük történéseit.
…önismereti újtuk elején járnak.
…tűztek ki célokat és nem / nagyon nehezen valósították meg őket.
…szeretnék a múlt negatív eseményeit pozitívként látni.
… megérteni, hogy mások miért úgy döntenek, ahogy.
… végre értékelik magukkal annyira, hogy önmagukkal is foglalkozzanak!

Kinek NEM ajánlom? Azoknak, akik…

… elégedettek és kiegyensúlyozottnak érzik az életüket.
… önállóan megbirkóznak az élet kihívásaival.
… pozitívnak látják a múltjukat és a jelenlegük nem gátolja a jövőbeni céljaikat, és boldogan élvezik a jelen pillanatait.
… mély önismerettel rendelkeznek.
…nem érdeklődnek egy új látásmód megismerése iránt.

Figyelem! A tréning nem helyettesíti a terápiát! Ha segítségre van szükséged pl. múltbéli események feldolgozásához, fordulj segítő szakemberhez (pszichológus, pszichiáter stb.).

VÉLEMÉNYEK A TRÉNING RÉSZTVEVŐKTŐL

2 féle módon tudsz részt venni a Időperspektíva tréningen

 

 

Kiscsoportos tréning, személyes részvétellel

A képzés egy napos, 10 órakor kezdődik és 15 órakor ér véget.
Maximum 8 fő vehet részt a képzésen.
A helyszín: Budapest.
Ha jobban szeretsz személyesen tanulni, akkor ez formát ajánlom neked.

Ez egyelőre nem érhető el!

Online tréning

A képzés online formában zajlik, nincs helyhez és időhöz kötve. Bárhonnan, bármikor csatlakozhatsz és a saját tempódban haladhatsz. Ha inkább online tanulást részesítesz előnyben, ezt ajánljom neked.

A két képzési forma között tartalmi és minőségbeli különbség nincsen. Válaszd azt, amelyik jobban passzol hozzád és amelyiket inkább előnyben részesíted.

A tréninghez az alábbi 3+1 bónuszt adjuk:

Munkafüzet

BÓNUSZ 1: Munkafüzet

Egy tréningnek elengedheteten eszköze a munkafüzet, amibe szabadon jegyzetelhetsz, gondolatokat írhatsz fel és, amibe a gyakorlatokat elvégezheted. A munkafüzetet úgy készítettem el, hogy megfeleljen a tanulási szokásaidnak.

Ki is nyomtathatod, vagy szerkeszthető PDF formában is használhatod.

Bónusz 1

BÓNUSZ 3: Kupon

Az Időperspektíva tréning vásárlása után kapsz egy 5000 Ft értékű kupont, amit 3 hónapon belül beválthatsz bármely más termékünkre vagy szolgáltatásunkra, például tanácsadásra.

Bónusz 1

BÓNUSZ 2: Nem maradsz egyedül

Az önmagunkkal való munka (önfejlesztés) során rengeteg kérdés merül fel, és ilyenkor az a legjobb, ha ezt van kivel megbeszélni.

Ezért minden tréningrésztvevő számára elérhető egy zárt Facebook csoport, ahol felteheted a kérdéseidet, megnézheted, hogy mások hogyan oldottak meg 1-1 gyakorlatot, beszélgethetsz, vagy kérdezhetsz a szakértő trénertől.

Munkafüzet

BÓNUSZ 3+1: Magyarázkodás nélküli pénzvisszafizetési garancia

Ha úgy érzed, hogy a képzés semmit sem adott neked, visszafizetem a teljes díjat. Nem kell magyarázkodni, kellemetlenkedni, szó nélkül elfogadom a döntésed. Ez az ajánlat a képzés befejezését követő 2 hétig érvényes. (A törvényi garancia a képzés kezdésétől számít, így mi extra 2 hetet rápakoltunk neked.)

Ki tartja a tréninget?

Személyesen tőlem tanulhatsz.
Olvasd el a bemutatkozásomat itt vagy nézd meg a videót és döntsd el, hogy szívesen tanulnál-e tőlem az időperspektíváról.

Kutatóként ismerem a tudományos közeget, felismerem egy-egy kutatás erősségét, korlátait. Az időperspektíva kutatásában és a mindennapi alkalmazásában nagy potenciált látok. Nagyon szeretem, hogy az Időperspektíva tréninben egyszerre tudom használni a pszichológiai és neveléstudományi tanulmányaimat, a több mint 15 éves önismereti tapasztalatomat és a csapatépítési, tréneri múltamat.

Szeretném, ha a helyén kezelnénk a tréninget és arra használnánk, amire létrejött. Tehát nem egy sokadik (időgazdálkodási) tréningként, hanem egy hosszútávú, az egyéni életvezetést meghatározó képzésként, ami mögött több mint 30 év kutatási eredménye áll.

2019 óta minden évben ott vagyunk az Everness Fesztiválon, ahol az évek alatt már számtalan kiscsoportos foglalkozást tartottam. 2021 óta pedig kifejezetten az Időperspektíva tréning van nálam fókuszban.

A legkedvesebb emlékeim között azok vannak, amikor vissza-visszatérnek a résztvevők és elmesélik, hogy hogyan építették be az életükbe a tréningen tanultakat. Volt olyan, aki azt mondta, hogy …

kirakta a munkafüzetet a könyvespolcra és előveszi, amikor úgy érzi, hogy útmutatásra van szüksége.

amióta az időperspektívával foglalkozik, rájött, hogy évek óta egy helyben toporog.

elkezdte átkeretezni a negatív emlékeit, ami által csökkent a frusztrációja ÉS kevésbé szorong a mindennapok apró dolgain

elkezdte komolyabban venni a vállakozását, bátrabban cselekszik és hozza meg az üzleti döntéseit.

A képeken láthatod, hogy fiatalok és középkorúak egyaránt érdeklődnek az időperspektíva iránt. A legmegdöbbentőbb momentum számomra ez az utolsó kép, ami vasárnap reggel 08:00 órakor készült. Ismétlem, vasárnap, reggel, 08:00-kor! Szerintem elképesztő, hogy az, aki igazán szeretné a változást, aki az önismeret útjára lépett, az nem a kifogásokat keresi, hanem hajlandó tenni is érte. Fesztiválon voltunk, aludhattak volna 10 óráig is, majd délre összekaphatták volna magukat, de nem, ők már reggel 08:00-kor kíváncsian várták a tréninget!

Elismerésem nekik!

Maradtak még kérdéseid?

Hogyan fogom megkapni a tréning anyagait?

Kiscsoportos tréning esetén személyesen Sebestyén Edmond trénertől tanulhatsz és adok munkafüzetet is, ami segíti a fejlődésedet.

Online tréning esetén, ha befizetted a képzés díját, akkor e-mailben fogod megkapni a leckéket. A haladás a saját ütemedben fog történni. Bármikor elvégezheted a leckéket. Tehát, ha épp nem érsz rá hétköznap, akkor hétvégén is foglalkozhatsz vele.

Szöveges vagy videós formátumúak a leckék?
Is-is. Van, amit jobb videóban elmondanunk, és van, amihez elegendő a szöveges anyag.
Mikor kapom meg az első leckét?
Amint megérkezett a befizetés.
Miért kerül ennyibe?
Ennek két oka van.

Az egyik, hogy azt értékeljük igazán, amiért fizetünk. Így a tréningbe fektett energiád is nagyobb lesz.

A másik pedig, hogy ha megnézed manapság mennyi egy időgazdálkodási tréning ára, akkor láthatod, hogy ez az ár valójában igazán kedvező.

Vannak más képzéseitek is?
Igen, itt tudod megnézni ezeket: https://otszazalek.com/tudatossagnoveles/
Kik állították össze a tréninget?

Sebestyén Edmond neveléstudománnyal foglalkozó kutató, aki több, mint 8 éve foglalkozik az oktatás tudományos oldalával, valamint számos csapatépítőt és tréninget tartott már.
A tréning megalkotásához bevonta az időperpsektíva hazai és nemzetközi szakértőit is.

Részletesebben itt olvashatsz róla.

Mi történik akkor, ha nem tetszik a tréning?

Természetesen megértem, ha úgy érzed, hogy ez nem neked való / nem jött még el számodra az ideje.

Ha nem tetszik a tréning, akkor a magyarázkodás nélküli pénz visszafizetés feltételei mellett visszautalom neked a tréning díját.

Nekem erre nincs időm

Ugye érzed a helyzet iróniáját? Még csak nem is egy időgazdálkodási tréningról van szó, hanem az azt befolyásoló pszichés munkáról és fejlesztésről.

Mikor máskor, ha nem most?
Ha most nem, akkor mikor lesz rá időd?

Siess! Már csak ennyi időd maradt:

DE!

Ha érdekel a tréning, akkor add meg lent az e-mail címed és jelentkezünk, ha van újabb időpontunk.

Akkor is regisztrálhatsz, ha érdekel az időperspektíva és szeretnél róla többet megtudni.