Téged mi hozott ide?

u

Összezavart a tréning anyaga?

u

Elakadtál és szeretnél túllendülni rajta?

u

Úgy érzed, hogy nem megy egyedül?

Mi ez az időperspektívás tanácsadás és miért hasznos neked?

Az időperspektíva tréning nem egy sokadik (időgazdálkodási) tréning, hanem egy hosszútávú egyéni életvezetést meghatározó képzés, ami mögött több mint 30 év kutatási eredménye áll.

Éppen ezért természetes, ha az időperspektíva tréning elvégzése során számos kérdés merül fel benned. A tanácsadás során ezekre a kérdésekre keressük meg a válaszokat.

A tanácsadás rólad szól, ahol

#1 Előzetesen felmérjük (néhány kérdést kell megválaszolnod), hogy mi is a valós probléma / elakadás / kérdés.

#2 A felmérés alapján elkészítem a személyre szabott tanácsadás felépítését / tartalmát.

#3 Végigmegyünk a kérdéseiden és ott, ahol szükség van rá elidőzünk egy kicsit, hogy tudj rajta változtatni.

#4 Jobban megértheted egy-egy döntésed mögött húzódó belső működésedet.

#5 Visszacsatolásként egy héttel később még telefonon egyeztetünk, hogy sikerült-e beépíteni az életedbe.

Figyelem! A tanácsadás nem helyettesít semmilyen terápiát! Az, akinek segítségre van szüksége pl. múltbéli események feldolgozásához, forduljon segítő szakemberhez (pszichológus, pszichiáter stb.).

Kinek ajánlom? Elsősorban azoknak, akik…

…ugyanazokon a dolgokon mennek keresztül újra meg újra, de önmaguktól nem tudnak kilépni belőle és ez már kellően zavarja őket
…tűztek ki célokat, de még sosem valósították meg őket
…szeretnék a múlt negatív eseményeit pozitívként látni
…szeretnének változtatni a pl. pénzkezelésükön
… szeretnék megérteni, hogy mások miért úgy döntenek, ahogy

Ki segít neked?

Sebestyén Edmond

neveléstudományi kutató, tanácsadó*

Még egyetemistaként a mesterszakos szakdolgozatom egyik fele a hatékony időgazdálkodásról szólt. Ezzel megtisztelő módon az Országos Tudományos Diákköri Konferencia II. helyezését sikerült elérnem. Az időgazdálkodás témája azóta is foglalkoztat, szabadidőmben ennek a tudamányos hátterével és a mindennapjainkat átható, a döntéseinket befolyásoló időperspektívával foglalkozom. Közben társaimmal megalkottuk az időperspektíva tréninget és szemléletformáló cikkeket is írunk, valamint aktív kapcsolatban vagyok a téma hazai és nemzetközi kutatóival, így igyekszem naprakészen tartani a tudásomat.

*Sokakkal ellentétben a tanácsadó titulust nem csak kitaláltam, a diplomámban is szerepel. 😉

 

Hogyan néz ki a tanácsadás folyamata?

Fontosnak tartom, hogy az együtt töltött értékes idő ne azzal menjen el, hogy még csak felvázolod, hogy miért vagy itt / nem is tudod pontosan az okát és próbáljuk azt kibogozni stb. Nagyon fontos, hogy elmondd, mi az idővel kapcsolatos problémád, mit szeretnél elérni és miért is találkoztunk, ám a legjobb, ha ezt még az ülés előtt tudatod velem. Ráadásul, ha előre elküldöd a kérdéses dolgokat, akkor én is tudatosabban építhetem fel az ülést.

Ezek miatt az alábbi menetrendet szeretem követni:

  • A folyamat kezdete 0% 0%

1) Az oldal alján jelentkezel a tanácsadásra

2) Elküldöm e-mailben az idősávokat, hogy mikor van szabad időpont

3) Kiválasztod a számodra megfelelő időpontot és megválaszolod az előzetes kérdéseket (ez neked is segítség, hiszen segít letisztázni, hogy miért is szeretnél a tanácsadáson részt venni)

4) Felkészülök a tanácsadásra a válaszaid alapján

  • Ekkor tartunk a folyamat kb. felénél 50% 50%

5) Találkozunk online (ha szegedi vagy, akkor személyesen is találkozhatunk ;). Általában Google Meets-et szoktam ajánlani, mert az elérhető böngészőből és nem kell se gépre, se telóra telepíteni.

6) A találkozás után egy héttel kereslek telefonon és kérek Tőled visszajelzést, hogy sikerült-e megoldani / feloldani / átlendülni a kérdéses helyzeten. Ez egy néhány perces telefonos beszélgetés, pusztán azért, mert őszintén érdekel, hogy milyen eredménye lett a tanácsadásnak. Ez teljesen ingyenes, nem kell fizetned érte.

  • A teljes folyamat vége 100% 100%

Milyen módszerrel történik az időperspektívás tanácsadás?

A tanácsadások során gyakran tárjuk fel egy adott probléma gyökerét, ami a legtöbb esetben szenzitív terület. Éppen ezért fontosnak tartom kiemelni, hogy az ülésen elhangzottak bizalmas információk, ezek személyes mivoltát etikai kötelességem tiszteletben tartani.

A tanácsadás folyamata túlmutat a Te elmondod, én pedig megmondom, hogy kéne csinálnod sztereotípián. Mint említettem az üléseken gyakran találjuk magunkat a probléma forrásánál. Ezt leginkább a jó kérdések, megfelelő időben való feltevésével lehet elérni, ezért sokszor inkább csak kérdezek, hisz’ a válaszokat úgy is neked kell megtalálnod rájuk.  A saját felismerések mindig erősebbek, mint a külső igazságok. Ez már-már coaching felfogás, de arra nincs képesítésem, így maradunk a tanácsadásnál.

A Tudatos ötszázalék hasonló elven működik, mint ez az ismert mondás:

Ne halat adj az éhezőnek, mert azzal csak egyszer lakik jól. Adj neki hálót, tanítsd meg halászni, és akkor egész életében meglesz a betevője.

A tanácsadásra átírva ez így hangzik:

Ne válaszokat adj a válaszra éhezőnek, mert azzal csak egyszer lakik jól. Adj neki hálót, tanítsd meg kérdezni, és akkor egész életében meglesz a betevője.

Tudom, magam és a munkám ellen beszélek, de inkább legyünk tele olyan emberekkel, akik tudnak kérdezni, mint olyanokkal, akik folyton csak válaszokat várnak.

Hogyan vehetsz részt az időperspektívás tanácsadáson?

 

 

1. Add meg a számlázási adataidat, amelyekkel szükség esetén el tudlak érni téged, illete ahova kiállíthatjuk a számlát. (Kérlek, mindkét esetben ügyelj rá, hogy pontosak legyenek a megadott adatok.)

2. A megrendeléssel beleegyezésedet adod, hogy ismered és elfogadod az Általános Szerződési Feltételeinket (ÁSZF).

3. Ekkor a rendszer átirányít a Barion biztonságos fizetési felületére. Ott tudod megadni a szükséges kártyaadatokat és elindítani a fizetési folyamatot. Erről a műveletről a Bariontól is kapni fogsz egy e-mailt.

4. 2021 eleje óta az EU-ban kötelező a kettős azonosítás bankkártyás fizetésnél, ezért figyelj a megrendelés során felugró ablakra. Általában SMS megerősítés szükséges a kártyás fizetéshez.

Ha neked nem működik a bankkártyás fizetés, akkor ÁTUTALÁSSAL is fizethetsz!

5. Miután leadtad a rendelésedet automatikusan kapni fogsz tőlünk egy e-mailt, amiben benne lesz a számlád. Ezt követően rövid időn belül elküldöm neked, hogy milyen szabad idősávok közül választhatsz időpontot és megválaszolhatod a tisztázó kérdéseket is.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A bankkártyás fizetés 100%-osan biztonságos megoldás, amit a Barion profi technológiája garantál. A megadott bankkártya adatokat mi nem kapjuk meg, és semmilyen formában sem tároljuk. Az itt megadott bankkártya adataid egy titkosított csatornán keresztül, kódoltan kerülnek továbbításra a bankfióknak.

Maradtak még kérdéseid? Szívesen segítek!

Ha bármilyen kérdésre nem kaptál választ az oldalon, kérlek, írj e-mailt az edmond@otszazalek.comra és hamar válaszolok rá.