Egy élménybeszámoló a Tátrából

Olvasási idő: < 1 perc

A Tudatos ötszázaléknak mint küldő szervezetnek köszönhetően vehettem részt egy, az egészséges életmóddal kapcsolatos ifjúsági cserén Poroninban, Lengyelországban május 3. és 9. között.

A cserén öt országból – Magyarországról, Lengyelországból, Litvániából, Spanyolországból és Romániából – érkező mintegy 40 résztvevő oszthatta meg véleményét és tapasztalatait. A workshopok kiváló lehetőséget teremtettek arra, hogy a résztvevők együtt gondolkodjanak többek között az egészséges táplálkozásról és megismerkedjenek az egyes sportágak előnyeivel. Az egyik legérdekesebb és egyben legkreatívabb program az volt, amikor a résztvevők kisebb csoportokban el is készíthettek egy általuk egészségesnek vélt ételt, és az elkészítés folyamatát egy videóban be is mutatták.

A projekt nemcsak rámutatott az egészséges életmód fontosságára, hanem a változatos feladatokon keresztül fejlesztette a problémamegoldást, segítette az egyes országok közötti előítélek felszámolását, valamint bebizonyította azt, hogy nyelvi akadályok sem léteznek ?

Köszönöm az EU-nak és a szervezőknek ezt a hetet!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Énidő nyáron is

Énidő nyáron is

Az énidő. Sokat lovagolok ezen a témán, mert, bár nagyon szeretném, nem sikerült még teljesen, bűntudatmentesen és szükséges egészségmegőrző rituáléként beépíteni az életembe. Pedig egyre nagyobb szükségem van rá, és azt gondolom, hogy nem csak...

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Olvasási idő: 5 perc Az év elején még lelkesek vagyunk, tele ötlettel, tettvággyal és meg akarjuk váltani a világot. Ahogy haladunk az időben előre ez az érzés majd alábbhagy, esetleg elszáll az ihlet és már nem lelkesedünk annyira, de ha tudatosan tervezzük a jövőnket, akkor kitarthat ez a lelkesedés nem csak ebben az évben, hanem akár tovább is.
A titok szerintem – nem meglepő módon – az időperspektívában rejlik. Hiszen ez nem egy sima időbeosztáson alapuló szemlélet, itt az egész életünket, annak minden idősíkját együttesen kell kezelni. Nehezen hangzik? Nos igen, először nekem is annak tűnt, de ha kicsit is esélyt adunk neki, hogy az életünk részévé váljon már néhány nap alatt észre fogjuk venni, hogy megint az időperspektíva szempontjait nézve hoztunk meg egy – valószínűleg jó – döntést.

Nekem az idő

Nekem az idő

  Köszi, de rendben van a napirendem. Teljesen jól kihasználom a napi 24 órámat, mindenre marad időm, amire szeretném, nincs szükségem külső segítségre. Mondjuk a múlthéten sikerült visszarázódnom, mert előtte történt az a dolog, és teljesen...