Egy recept

Olvasási idő: 2 perc

Egy recept, mely sokszor jól jön „azokon” (a kérdésekkel teli) napokon. A mai recept neve Herbet.

Harmónia Teremtsd meg magad körül a rendszert, az egységet. Ahogy érzed magad, úgy fognak mások is érzékelni téged. Igyekezz, hogy emberi kapcsolataidban harmónia legyen. Légy nyugodt, kiegyensúlyozott, békés és egységes.

Egyensúlyban kell, hogy maradj. Az ember sokszor billen át a mérleghinta egyik pontjáról a másikra. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy mindiegy-recept-kepg minden tökéletes, van olyan, hogy több gond is kerül az ember életébe, de fontos, hogy ne fordulj ki önmagadból. Keresd meg azt a selyemszálat, azt az ablakot, melyet megfoghatsz, kinyithatsz, és erőt merítve folytathatod a teendőid. Ne add a lelki békéd semmiért, azt a nyugalmat s a tudatot, amit nyomatékosítasz magadban, meg tudod oldani, csak lehet, más szemszögből kell, hogy most hozzákezdj.

Rend a lelke mindennek. Noha a mondás úgy tartja, a zsenik átlátják a káoszt is, itt nem a szobád állapotára gondolok, hanem a belsődre. Az embernek sokszor vannak csapongó gondolatai, hisz hajlamosak vagyunk túlgondolni a dolgokat. Szeretünk elefántméretű problémát csinálni egy hangyányi, megoldásra váró feladatból is. Problémáról nem beszélünk, mivel olyan nincs, csak feladat, amit meg kell oldani. Tehát legyen rend az elmédben, hogy az akadályokat jól vedd.

Béke Törekedj arra, hogy társaidtól békében válj el, s kompromisszummal. Szívedben legyen béke, kerüld a haragot, hisz az belülről emésztő méreg az emberi szervezetnek. Lázadó lehetsz úgy is, ha lelkedben béke honol.

Elfogadás Mindenki egy önálló, a maga nemében bámulatos teremtmény, teli értékkel. Mondd el a véleményed, de tartsd tiszteletben a másét is. Emellett, az elfogadás nem egyenlő a beletörődéssel. Fogadd el a dolgokat, de a negatívakkal ne azonosulj, törekedj mindig a megoldásra.

Türelem Gondolj egy macskára. De az egészen más színű, mint amire én gondoltam, sőt más nagyságú is, mint amire a szomszéd gondolna. Nem árulok el újat azzal, ha azt mondom, senki sem egyforma. Sokszor találkozunk azzal, hogy hiába mondtunk el valamit a másiknak, az 1) értetlenül áll ott előttünk, 2) teljesen mást csinált (gondolt, érzett), mint ahogy azt mi szerettük volna. A legtöbbször ilyenkor dühbe jövünk, veszekszünk, okítunk és becsmérlünk. Ne tegyük! Legyünk türelemmel, gondoljuk át a helyzetet. Hallgassuk meg a másikat, nyitott füllel.

HERBET Fogyaszd jó étvággyal.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Olvasási idő: 5 perc Az év elején még lelkesek vagyunk, tele ötlettel, tettvággyal és meg akarjuk váltani a világot. Ahogy haladunk az időben előre ez az érzés majd alábbhagy, esetleg elszáll az ihlet és már nem lelkesedünk annyira, de ha tudatosan tervezzük a jövőnket, akkor kitarthat ez a lelkesedés nem csak ebben az évben, hanem akár tovább is.
A titok szerintem – nem meglepő módon – az időperspektívában rejlik. Hiszen ez nem egy sima időbeosztáson alapuló szemlélet, itt az egész életünket, annak minden idősíkját együttesen kell kezelni. Nehezen hangzik? Nos igen, először nekem is annak tűnt, de ha kicsit is esélyt adunk neki, hogy az életünk részévé váljon már néhány nap alatt észre fogjuk venni, hogy megint az időperspektíva szempontjait nézve hoztunk meg egy – valószínűleg jó – döntést.

Mi az idő?

Mi az idő?

Mi az idő? Ezerféle megfogalmazással találkozunk rendszeresen, amik nagyobbnál nagyobb életbölcsességeknek hangzanak, mint pl.: “Az idő pénz." "Az idő relatív." "Arra van időd, amire te szeretnéd.” Ezek nagyon okos gondolatok és valahol...

Nekem az idő

Nekem az idő

  Köszi, de rendben van a napirendem. Teljesen jól kihasználom a napi 24 órámat, mindenre marad időm, amire szeretném, nincs szükségem külső segítségre. Mondjuk a múlthéten sikerült visszarázódnom, mert előtte történt az a dolog, és teljesen...