Egy recept

Olvasási idő: 2 perc

Egy recept, mely sokszor jól jön „azokon” (a kérdésekkel teli) napokon. A mai recept neve Herbet.

Harmónia Teremtsd meg magad körül a rendszert, az egységet. Ahogy érzed magad, úgy fognak mások is érzékelni téged. Igyekezz, hogy emberi kapcsolataidban harmónia legyen. Légy nyugodt, kiegyensúlyozott, békés és egységes.

Egyensúlyban kell, hogy maradj. Az ember sokszor billen át a mérleghinta egyik pontjáról a másikra. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy mindiegy-recept-kepg minden tökéletes, van olyan, hogy több gond is kerül az ember életébe, de fontos, hogy ne fordulj ki önmagadból. Keresd meg azt a selyemszálat, azt az ablakot, melyet megfoghatsz, kinyithatsz, és erőt merítve folytathatod a teendőid. Ne add a lelki békéd semmiért, azt a nyugalmat s a tudatot, amit nyomatékosítasz magadban, meg tudod oldani, csak lehet, más szemszögből kell, hogy most hozzákezdj.

Rend a lelke mindennek. Noha a mondás úgy tartja, a zsenik átlátják a káoszt is, itt nem a szobád állapotára gondolok, hanem a belsődre. Az embernek sokszor vannak csapongó gondolatai, hisz hajlamosak vagyunk túlgondolni a dolgokat. Szeretünk elefántméretű problémát csinálni egy hangyányi, megoldásra váró feladatból is. Problémáról nem beszélünk, mivel olyan nincs, csak feladat, amit meg kell oldani. Tehát legyen rend az elmédben, hogy az akadályokat jól vedd.

Béke Törekedj arra, hogy társaidtól békében válj el, s kompromisszummal. Szívedben legyen béke, kerüld a haragot, hisz az belülről emésztő méreg az emberi szervezetnek. Lázadó lehetsz úgy is, ha lelkedben béke honol.

Elfogadás Mindenki egy önálló, a maga nemében bámulatos teremtmény, teli értékkel. Mondd el a véleményed, de tartsd tiszteletben a másét is. Emellett, az elfogadás nem egyenlő a beletörődéssel. Fogadd el a dolgokat, de a negatívakkal ne azonosulj, törekedj mindig a megoldásra.

Türelem Gondolj egy macskára. De az egészen más színű, mint amire én gondoltam, sőt más nagyságú is, mint amire a szomszéd gondolna. Nem árulok el újat azzal, ha azt mondom, senki sem egyforma. Sokszor találkozunk azzal, hogy hiába mondtunk el valamit a másiknak, az 1) értetlenül áll ott előttünk, 2) teljesen mást csinált (gondolt, érzett), mint ahogy azt mi szerettük volna. A legtöbbször ilyenkor dühbe jövünk, veszekszünk, okítunk és becsmérlünk. Ne tegyük! Legyünk türelemmel, gondoljuk át a helyzetet. Hallgassuk meg a másikat, nyitott füllel.

HERBET Fogyaszd jó étvággyal.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Egy élménybeszámoló a Tátrából

Egy élménybeszámoló a Tátrából

A Tudatos ötszázaléknak mint küldő szervezetnek köszönhetően vehettem részt egy, az egészséges életmóddal kapcsolatos ifjúsági cserén Poroninban, Lengyelországban május 3. és 9. között. A cserén öt országból – Magyarországról, Lengyelországból,...