Panaszmentes 21 nap

Olvasási idő: 2 perc

Ha esik az eső, az a baj, de ha nem esik, akkor az. Ha meleg van a hidegre vágyunk, ám ha hideg van, a meleg után sóvárgunk. Minduntalan csak panaszkodunk, noha mennyivel boldogabbak lehetnénk, ha ettől eltekintenénk, s a jelennek örülnénk.

„Kutatás bizonyítja, hogy minél többet panaszkodunk, annál valószínűbb, hogy egyre negatívabb színben látjuk majd a dolgokat. A panaszkodás és negatív gondolkodás során használt idegsejtek közelebb kerülnek egymáshoz, és a közöttük lévő kötelékek erősebbek lesznek, ezért könnyebben használjuk őket később is, nem csak akkor, amikor aktívan rossz dolgokra gondolunk.” – írta az origo.hu

Azt mondják, 21 nap kell ahhoz, hogy valami új, szokássá váljon. 2015 nyarán egy internetes kihívás indult, melynek ötlete Will Bowen, amerikai lelkésztől ered. Híveit egy játék segítségével próbálta pozitívabb hozzáállásra ösztönözni, egy olyan feladat által, amit ő maga is elvégzett. Elmondása szerint egy évre volt szüksége ahhoz, hogy panaszmentesen töltsön el 21 napot, mindezt megszakítás nélkül.

Hogy mit adhat ez? Békét, elégedettséget, fókuszt a pozitív dolgokra, egy szemléletváltást, egészséget, több örömet.

Sokszor észre sem vesszük, hogy ha valaki a hogylétünk felől érdeklődik, legtöbbször a negatív dolgok jutnak elsőként eszünkbe, az elégedetlenkedés, a sérelmek, megfeledkezve arról, mennyi szépség és szeretet van életünkben. Kell, hogy kiadjuk magunkból a rosszat is, de ezek a panaszkodások inkább csak a folyamatos hibakeresések alkalmai.

IMG_0541

Forrás: wickedfaeriequeen.blogspot.hu

Ha már panaszkodásba kezdünk, tegyük azt célzottan, arra fókuszálva, hogy mi lehet a probléma forrása és annak lehetséges megoldása.

Mit gondolsz? Megéri? Tégy egy próbát! Nemtől függetlenül, keress egy olyan karkötőt, legyen az bőrből, vagy gyöngyből, fonalból, amit szívesen viselsz a csuklódon. Ez fog figyelmeztetni a panaszkodás elkerülésére. Figyelj magadra, a gondolataidra, s beszélj bátran mindarról a jóról, ami a mindennapjaid és az életed része!

 

Források:

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Egy élménybeszámoló a Tátrából

Egy élménybeszámoló a Tátrából

A Tudatos ötszázaléknak mint küldő szervezetnek köszönhetően vehettem részt egy, az egészséges életmóddal kapcsolatos ifjúsági cserén Poroninban, Lengyelországban május 3. és 9. között. A cserén öt országból – Magyarországról, Lengyelországból,...