Csak a helyszín a lapos, nem a hangulat

Olvasási idő: 2 perc

Idén egy új helyszínen került megrendezésre a már minden SZTE-s számára ismeretes Welcome Camp, azaz az Összegyetemi Gólyatábor. Gólya, mert gólyáknak szól, tábor, mivel sátrakban buliznak és összegyetemi, mivel az egyetem összes karának diákja előtt nyitva áll.

új

Fotó: Dalos Vera

Szeged a napfény városa, ezt már tudjuk jól. A szóban forgó három nap azonban a holdfény sugarában érvényesült csak igazán. A helyszínre érkezőknek elsőként a pazar fényfestés tűnhetett fel, ami teljesen átformálta a már jól ismert Lapos part arculatát.

A Belvárosi híd lábán egy pszichedelikus fényfestés színes világa vonta magára a látogatók figyelmét, aki pihenni vágyott, kényelmes kanapékon figyelhette a színes figurák játékát. Az igényesen átgondolt környezetben pedig számos lehetőség adódott a kikapcsolódásra (labdajátékokra, fodrászatra).
És hogy kik adták a talpalávalót a három nap alatt? Itt volt Jay Hardway, Gypo Circus és jellegzetes ritmusai, UVCT, Lennardo, Kávészünet megannyi megzenésített versével, a Lost Frequencies (és persze a sokak várta DubFX is lenyűgözte közönségét).

Az eseményre a kari gólyatáborok záró eseményeként is tekinthetünk, no meg a soron következő bulik megalapozásaként, hiszen DubFX gondoskodott róla, hogy a szemeszter hátralevő részében se fogyjunk ki a lendületből:

DSC_0066

Fotó: Dalos Vera

Aki volt annyira kitartó, hogy végigtáncolja a koncertjét, a végén egy egyedülálló spirituális élményből részesülhetett. Az univerzum energiáját segítségül hívva mozgatta meg a tömeget guggolásból szökkenésbe, némaságból üvöltésbe.

Hogy mit adott és erősítettek meg ezek a napok?

  • hogy a Szegedi Tudományegyetem hallgatójának lenni a legjobb
  • hogy a jó hangulatban indított tanévkezdés plusz löketet ad a szemeszterhez
  • hogy nem csak a fiatalok, de a tanáraik is legalább olyan jól tudnak mulatni

Köszönjük a szervezőknek, hogy ott lehettünk, Dalos Vera és Kávai Zsuzsanna!

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Szabadság + Felelősség = Autonómia

Szabadság + Felelősség = Autonómia

Sokan vágyunk a szabadságra, mégis félünk tőle, hiszen a szabadság olyan bizonytalansági faktorokat hoz be az életükbe, melyekkel azelőtt nem kellett, vagy nem sikerült megbirkóznunk. Éppen ezért, sokunk önként és dalolva mond le a szabadságunk...