Amire jó az időperspektíva | Zakatol az elméd, és szinte látod a múltban elkövetett hibáidat?

Olvasási idő: < 1 perc

Érezted már az izzó dühöt? Tudod, az érzést, amikor az elméd zakatol, és szinte látod a múltban elkövetett hibáidat?

Azt, amikor egyetlen pillanatban egy egész életnyi bűntudat és frusztráció támad rád? Az időperspektíva egy megoldás lehet, mert segít szembeszállni ezzel a megkésett dühvel. Mert hát ki akarja cipelni azt az ismétlődő dühöt, a régi sérelmek újrafelmelegítését és az örökös szégyent? Az időperspektíva segít megérteni, hogy miért hoztad meg a múltbeli döntéseidet.

Nem az a lényeg, hogy hibás döntéseket hoztál-e, hanem az, hogy miként alakították azok az életedet.

Az időperspektíva lehetőséget kínál arra, hogy megváltoztasd a gondolkodásmódod és tanulj a múltbéli hibáidból, ahelyett, hogy folyamatosan magadba roskadnál. Gondolj bele, nem lenne lenyűgöző újraélni a múltat? De ezúttal egy másik nézőpontból … egy olyan nézőpontból, amely enyhiti a dühöt, és megnyitja az utat a fejlődés előtt. Vagyis a múltad rendbetétele hatással van a jelenedre és a jövődre, Ennek birtokában új irányok és lehetőségek felé mehetsz, miközben elkerülheted, hogy megismételd a múltbéli hibáidat.

Tehát, ha eleged van az elkövetett hibák miatti dühből, és végre továbblépnél, akkor nincs más dolgod, mint megérteni a múltat, tanulni belőle, és az időperspsektíva segítségével új életet kezdeni. Talán sosem gondoltál úgy az időperspektívádra, mint a dühöd megszűntetőjére, pedig a múltadról való megfelelő gondolkodás segíthet ebben.

Ha zavar, hogy a régi hibáidon rágódsz, próbáld ki az időperspektívát!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Énidő nyáron is

Énidő nyáron is

Az énidő. Sokat lovagolok ezen a témán, mert, bár nagyon szeretném, nem sikerült még teljesen, bűntudatmentesen és szükséges egészségmegőrző rituáléként beépíteni az életembe. Pedig egyre nagyobb szükségem van rá, és azt gondolom, hogy nem csak...

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Olvasási idő: 5 perc Az év elején még lelkesek vagyunk, tele ötlettel, tettvággyal és meg akarjuk váltani a világot. Ahogy haladunk az időben előre ez az érzés majd alábbhagy, esetleg elszáll az ihlet és már nem lelkesedünk annyira, de ha tudatosan tervezzük a jövőnket, akkor kitarthat ez a lelkesedés nem csak ebben az évben, hanem akár tovább is.
A titok szerintem – nem meglepő módon – az időperspektívában rejlik. Hiszen ez nem egy sima időbeosztáson alapuló szemlélet, itt az egész életünket, annak minden idősíkját együttesen kell kezelni. Nehezen hangzik? Nos igen, először nekem is annak tűnt, de ha kicsit is esélyt adunk neki, hogy az életünk részévé váljon már néhány nap alatt észre fogjuk venni, hogy megint az időperspektíva szempontjait nézve hoztunk meg egy – valószínűleg jó – döntést.