Amire jó az időperspektíva | Ha ugyanazokon a hibákon rágódsz

Olvasási idő: < 1 perc

Ha unod, hogy mindig ugyanazokon a hibákon rágódsz, akkor jó hírem van! Az időperpsektíva segít megérteni, hogy miként alakult a múltad és megszűntetni a rágódást.

Az időperspektívát felhasználhatod arra, hogy megszűntesd a múltadon való állandó rágódást.

Ha unod, hogy mindig ugyanazokon a hibákon rágódsz, akkor jó hírem van számodra! Az időperpsektíva segít megérteni, hogy miként alakult a múltad, milyen (hibás) döntéseket hoztál meg és mi miért alakult úgy az életedben. A múltad megértése és a megváltoztathatatlan elfogadása az első lépés a rágódás megszűntetése felé. Ekkor megtanulod újra értékelni az időt és a döntéseidet, és képes leszel megszabadulni az ismétlődő köröktől.

Az időperspektíva segít megváltoztatni a gondolkodásmódot, és rávilágít arra, hogy a múlt eseményei és döntései hogyan formálták az életedet. Ahelyett, hogy a hibáidon, rossz döntéseiden rágódnál, tanulhatsz belőlük, és felhasználhatod azokat a mostani és jövőbeli döntéseid során. Ez pedig új irányokat és lehetőségeket ad, amivel elkerülheted a hibáidnak az ismétlődését. 

Talán sosem gondoltál úgy az időperspektívádra, mint a rágódás megszűntetőjére, pedig a múltadról való megfelelő gondolkodás segíthet ebben. Itt az ideje elkezdeni ezen gondolkodni, és felfedezni az új lehetőségeket. Ne engedd, hogy a múltbeli hibák visszatartsanak! Tekints vissza a múltra, értsd meg, tanulj belőle, majd lépj tovább az időperspektíva segítségével!

Ha unod, hogy a régi hibáidon rágódsz, próbáld ki az időperspektívát!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Énidő nyáron is

Énidő nyáron is

Az énidő. Sokat lovagolok ezen a témán, mert, bár nagyon szeretném, nem sikerült még teljesen, bűntudatmentesen és szükséges egészségmegőrző rituáléként beépíteni az életembe. Pedig egyre nagyobb szükségem van rá, és azt gondolom, hogy nem csak...

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Olvasási idő: 5 perc Az év elején még lelkesek vagyunk, tele ötlettel, tettvággyal és meg akarjuk váltani a világot. Ahogy haladunk az időben előre ez az érzés majd alábbhagy, esetleg elszáll az ihlet és már nem lelkesedünk annyira, de ha tudatosan tervezzük a jövőnket, akkor kitarthat ez a lelkesedés nem csak ebben az évben, hanem akár tovább is.
A titok szerintem – nem meglepő módon – az időperspektívában rejlik. Hiszen ez nem egy sima időbeosztáson alapuló szemlélet, itt az egész életünket, annak minden idősíkját együttesen kell kezelni. Nehezen hangzik? Nos igen, először nekem is annak tűnt, de ha kicsit is esélyt adunk neki, hogy az életünk részévé váljon már néhány nap alatt észre fogjuk venni, hogy megint az időperspektíva szempontjait nézve hoztunk meg egy – valószínűleg jó – döntést.