Amire jó az időperspektíva | Egy szomorú gondolat, melyen egyszer már túljutottál, mégis folyton visszatér

Olvasási idő: < 1 perc

Egy szomorú gondolat, melyen egyszer már túljutottál, mégis folyton visszatér, cipeled a súlyát, mintha képtelen lennél elengedni. Az időperspektíva megfordíthatja ezt a zavaró, szomorú időszakot.

Őszintén. Kinek van kedve a múlt nehézségeivel örökké vívódni?

 Senkinek. Valójában azonban nem az a fontos, hogy a múltban mik történtek, hanem az, hogy milyen irányba vitték azok az életed.

Ez a különbség az, ami új gondolkodásmódot nyit az életedben, segít átlendülni a múlt rossz élményein, és megnyitja az utat a fejlődésed felé. Mára a tudományos kutatások is bizonyítják, hogy a múltad rendezése hatással van a jelenedre és a jövődre is.

Tehát, ha eleged van a múlt szomorúságából, és előre szeretnél lépni, nincs más dolgod, mint megérteni a múltat, tanulni belőle, és az időperspektíva segítségével új életet kezdeni. Talán sosem gondoltál az időperspektívára, mint a szomorúság megszüntetőjére, pedig az időperspektíva ezt megoldja.

Olvass még róla bővebben ide kattintva.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Énidő nyáron is

Énidő nyáron is

Az énidő. Sokat lovagolok ezen a témán, mert, bár nagyon szeretném, nem sikerült még teljesen, bűntudatmentesen és szükséges egészségmegőrző rituáléként beépíteni az életembe. Pedig egyre nagyobb szükségem van rá, és azt gondolom, hogy nem csak...

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Olvasási idő: 5 perc Az év elején még lelkesek vagyunk, tele ötlettel, tettvággyal és meg akarjuk váltani a világot. Ahogy haladunk az időben előre ez az érzés majd alábbhagy, esetleg elszáll az ihlet és már nem lelkesedünk annyira, de ha tudatosan tervezzük a jövőnket, akkor kitarthat ez a lelkesedés nem csak ebben az évben, hanem akár tovább is.
A titok szerintem – nem meglepő módon – az időperspektívában rejlik. Hiszen ez nem egy sima időbeosztáson alapuló szemlélet, itt az egész életünket, annak minden idősíkját együttesen kell kezelni. Nehezen hangzik? Nos igen, először nekem is annak tűnt, de ha kicsit is esélyt adunk neki, hogy az életünk részévé váljon már néhány nap alatt észre fogjuk venni, hogy megint az időperspektíva szempontjait nézve hoztunk meg egy – valószínűleg jó – döntést.