Út a békéhez

Olvasási idő: < 1 perc

„Ha minden 8 éves gyermeket a világon megtanítanának meditálni, egy generáción belül megszűnne az erőszak a világban.” (Dalai láma)

Folyton rohanunk egyik helyről a másikra, egyik feladatból a másikba. Aztán a teljes kimerültség határán zuhanunk éjszaka az ágyba és másnap reggel minden indulhat előröl. Lelki instabilitásunk eredménye a stressz, a szorongás, a különféle pszichoszomatikus betegségek. Egy meditációról szóló előadáson hallottam az előadótól öt egyszerű szót: „ülj le és maradj csendben.”

Forrás: https://www.yogachannel.org

Forrás: https://www.yogachannel.org

Csodálatos hatással bírhat ez a szervezetünkre. Állj meg! Egyszerűen csukd be a szemed napi 10-15 percre. Figyeld a légzésed, nyugtasd le magad. Frissítsd fel a lelked, tisztítsd ki az elméd, töltődj ez által.

S, hogy a meditáció pozitív hatásait tudományosan is bebizonyították, alább mutatja ez a tanulmány is:

Törődj magaddal!(:

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Énidő nyáron is

Énidő nyáron is

Az énidő. Sokat lovagolok ezen a témán, mert, bár nagyon szeretném, nem sikerült még teljesen, bűntudatmentesen és szükséges egészségmegőrző rituáléként beépíteni az életembe. Pedig egyre nagyobb szükségem van rá, és azt gondolom, hogy nem csak...

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Olvasási idő: 5 perc Az év elején még lelkesek vagyunk, tele ötlettel, tettvággyal és meg akarjuk váltani a világot. Ahogy haladunk az időben előre ez az érzés majd alábbhagy, esetleg elszáll az ihlet és már nem lelkesedünk annyira, de ha tudatosan tervezzük a jövőnket, akkor kitarthat ez a lelkesedés nem csak ebben az évben, hanem akár tovább is.
A titok szerintem – nem meglepő módon – az időperspektívában rejlik. Hiszen ez nem egy sima időbeosztáson alapuló szemlélet, itt az egész életünket, annak minden idősíkját együttesen kell kezelni. Nehezen hangzik? Nos igen, először nekem is annak tűnt, de ha kicsit is esélyt adunk neki, hogy az életünk részévé váljon már néhány nap alatt észre fogjuk venni, hogy megint az időperspektíva szempontjait nézve hoztunk meg egy – valószínűleg jó – döntést.

Mi az idő?

Mi az idő?

Mi az idő? Ezerféle megfogalmazással találkozunk rendszeresen, amik nagyobbnál nagyobb életbölcsességeknek hangzanak, mint pl.: “Az idő pénz." "Az idő relatív." "Arra van időd, amire te szeretnéd.” Ezek nagyon okos gondolatok és valahol...