Összegyetemi Gólyatábor

Olvasási idő: 2 perc

Szegeden több extra jut a hallgatói élet teljes élvezetéhez, mint ahogy azt máshol megszokhattuk. Van itt városi bérlet utazáshoz, alacsony árú menza és bizony a kari gólyatáborokban való résztvevőknek ingyenes belépés a három napos Összegyetemi Gólyatáborba.

De hogy mi is ez („Welcome Camp”) pontosan?
Igazából egy fesztivál. Gólyatáborhoz nem hasonlít, mert nincsenek csapatok, versenyek, napközbeni programok és ordibálás (na jó, koncerteken igen). Van viszont rengeteg fellépő, néhány mellékprogram (pl. Riska tejmárka tehénfejése, amiért túró rudit és tejet lehetett kapni), írásvetítők,

131182579386899229
(Miért selejteznék le, ha használhatják is)

… és műanyag palackban kapható fröccs.

A fesztiválokon már jól megszokott fellépők mellett idén is sikerült sztárfellépőt hívni (tavaly a Tankcsapda tette tiszteletét) James Arthur személyében.

Bár látogatottsági adatokat cikkünk megjelenéséig nem kaptunk, napi szinten meglehetett a pár ezres látogatói létszám.
A legtöbben (2. nap) „természetesen” James-en voltak, ami vegyes érzelmeket váltott ki a néző-hallgató közönségből. A lányok – akik szeretik – odáig voltak tőle, az egyébként, őt nem hallgatók azt mondták „jó volt”. A srácok 1-2 számra voltak kíváncsiak, majd többen a klasszikus sör mellett beszélgetünk programmal ütötték el a koncert közbeni időt. Érdekes, hogy ekkor több egyetemi dolgozó is feltűnt a kis gólyák között. Üde színvolt.

A gólyatáborban edződött újoncok hősiesen állták a három napig tartó bulit, a főgólyákra most is lehetett számítani. Többen a buli előtti alapozásként a töltésen üldögéltek borozgattak, s néha-néha emälékeztették magukat, hogy honnan jöttek; „csak a tété(i)ká”, „bölcsészek vagyunk…” és az”egy család vagyunk”. Ez egy mentős eset kivételével (négyen egy ellen) szépen működött. Történt ugyanis, hogy egy összeszólalkozás után durván elbántak egy sráccal. A  snapchatre videót készítők épp el voltak foglalva a minél jobb felvétel elkészítésével, de szerencsére volt egy srác, aki észnél volt és bevillant neki, hogy hoppá itt elkezdett vér is folyni, mentőt kell hívni. Megtette. Tudatos jelenlét, helyzetfelmérés és cselekvés. Egy mindennapi hős történet. A benti biztonsági-szolgálat egyébként teljes körűen látta el a feladatát, mindig lehetett látni cirkáló szekusokat. Ott nem lehetett ilyen probléma.

Összességében jó hangulat, gyenge fröccs, sok-sok háttérmunka jellemezte a szeptember eleji felvezetőt. Jövőre folytatás!

Frissítés (2016.09.19.): Napi szinten 4-4,500 látogató volt és mindössze tíz fő megfeszített munkájának eredményeként (plusz lebonyolítók) jött létre.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Énidő nyáron is

Énidő nyáron is

Az énidő. Sokat lovagolok ezen a témán, mert, bár nagyon szeretném, nem sikerült még teljesen, bűntudatmentesen és szükséges egészségmegőrző rituáléként beépíteni az életembe. Pedig egyre nagyobb szükségem van rá, és azt gondolom, hogy nem csak...

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Olvasási idő: 5 perc Az év elején még lelkesek vagyunk, tele ötlettel, tettvággyal és meg akarjuk váltani a világot. Ahogy haladunk az időben előre ez az érzés majd alábbhagy, esetleg elszáll az ihlet és már nem lelkesedünk annyira, de ha tudatosan tervezzük a jövőnket, akkor kitarthat ez a lelkesedés nem csak ebben az évben, hanem akár tovább is.
A titok szerintem – nem meglepő módon – az időperspektívában rejlik. Hiszen ez nem egy sima időbeosztáson alapuló szemlélet, itt az egész életünket, annak minden idősíkját együttesen kell kezelni. Nehezen hangzik? Nos igen, először nekem is annak tűnt, de ha kicsit is esélyt adunk neki, hogy az életünk részévé váljon már néhány nap alatt észre fogjuk venni, hogy megint az időperspektíva szempontjait nézve hoztunk meg egy – valószínűleg jó – döntést.