Összegyetemi Gólyatábor

Olvasási idő: 2 perc

Szegeden több extra jut a hallgatói élet teljes élvezetéhez, mint ahogy azt máshol megszokhattuk. Van itt városi bérlet utazáshoz, alacsony árú menza és bizony a kari gólyatáborokban való résztvevőknek ingyenes belépés a három napos Összegyetemi Gólyatáborba.

De hogy mi is ez (“Welcome Camp”) pontosan?
Igazából egy fesztivál. Gólyatáborhoz nem hasonlít, mert nincsenek csapatok, versenyek, napközbeni programok és ordibálás (na jó, koncerteken igen). Van viszont rengeteg fellépő, néhány mellékprogram (pl. Riska tejmárka tehénfejése, amiért túró rudit és tejet lehetett kapni), írásvetítők,

131182579386899229
(Miért selejteznék le, ha használhatják is)

… és műanyag palackban kapható fröccs.

A fesztiválokon már jól megszokott fellépők mellett idén is sikerült sztárfellépőt hívni (tavaly a Tankcsapda tette tiszteletét) James Arthur személyében.

Bár látogatottsági adatokat cikkünk megjelenéséig nem kaptunk, napi szinten meglehetett a pár ezres látogatói létszám.
A legtöbben (2. nap) “természetesen” James-en voltak, ami vegyes érzelmeket váltott ki a néző-hallgató közönségből. A lányok – akik szeretik – odáig voltak tőle, az egyébként, őt nem hallgatók azt mondták “jó volt”. A srácok 1-2 számra voltak kíváncsiak, majd többen a klasszikus sör mellett beszélgetünk programmal ütötték el a koncert közbeni időt. Érdekes, hogy ekkor több egyetemi dolgozó is feltűnt a kis gólyák között. Üde színvolt.

A gólyatáborban edződött újoncok hősiesen állták a három napig tartó bulit, a főgólyákra most is lehetett számítani. Többen a buli előtti alapozásként a töltésen üldögéltek borozgattak, s néha-néha emälékeztették magukat, hogy honnan jöttek; “csak a tété(i)ká”, “bölcsészek vagyunk…” és az”egy család vagyunk”. Ez egy mentős eset kivételével (négyen egy ellen) szépen működött. Történt ugyanis, hogy egy összeszólalkozás után durván elbántak egy sráccal. A  snapchatre videót készítők épp el voltak foglalva a minél jobb felvétel elkészítésével, de szerencsére volt egy srác, aki észnél volt és bevillant neki, hogy hoppá itt elkezdett vér is folyni, mentőt kell hívni. Megtette. Tudatos jelenlét, helyzetfelmérés és cselekvés. Egy mindennapi hős történet. A benti biztonsági-szolgálat egyébként teljes körűen látta el a feladatát, mindig lehetett látni cirkáló szekusokat. Ott nem lehetett ilyen probléma.

Összességében jó hangulat, gyenge fröccs, sok-sok háttérmunka jellemezte a szeptember eleji felvezetőt. Jövőre folytatás!

Frissítés (2016.09.19.): Napi szinten 4-4,500 látogató volt és mindössze tíz fő megfeszített munkájának eredményeként (plusz lebonyolítók) jött létre.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Szabadság + Felelősség = Autonómia

Szabadság + Felelősség = Autonómia

Sok vágyunk a szabadságra, mégis félünk tőle, hiszen a szabadság olyan bizonytalansági faktorokat hoz be az életükbe, melyekkel azelőtt nem kellett, vagy nem sikerült megbirkóznunk. Éppen ezért, sokunk önként és dalolva mond le a szabadságunk...

5FDP, Megadeth, Bad Wolves

5FDP, Megadeth, Bad Wolves

A fiatalos, a rutinos, a pörgős és az Aréna Nem tudom, hogy mi lehet a közönség fülével, de amint belépnek az Arénába teljesen eltorzul a hallásuk és nem tudják megérteni, hogy nem a hangtechnikával, a technikussal vagy a zenészekkel van a baj,...