Unalmas sallang már a mozogj, mozgásra fel jelszavak. Mit tegyünk akkor?[dr. Mozgás ]

Olvasási idő: 2 perc

Unalmas sallang már a mozogj, mozgásra fel jelszavak? Teljesen érthető, önmagában már csak unalmas frázisként hatnak, ám mögöttes tartalmat még is találhatunk mögötte. Dr. Mozgás is erről beszél nekünk.

Ahogy már korábból tudjuk, az ember szellemi és fizikai megőrzéséhez négyféle orvosra van szükségünk. Dr Csend, Dr. Diéta rendelésén már jártunk, most Dr. Mozgáshoz kaptunk időpontot..

Dr. Mozgás azt mondja: pumpáld a tested.

Pumpáld a tested, mint ahogy azt a szíved teszi megállás nélkül. Hisz nem áll le, folyamatosan mozog, pumpálja a vért a testünk különböző pontjaiba. Mondhatjuk, hogy ez a mozgás tart formában (életben). Minél többféle mozgásra képes (nyugodt, lassú, gyors, megerőltető) annál ellenállóbb és erősebb lesz. Azz is mondhatjuk, hogy itt is fő a változatosság. Ha megpihentünk Dr. Csend rendelésén, ideje mozgásba lendülnünk Dr. Mozgásnál..

Ezek alapján a címben megadott kérdésre a válasz: semmi mást. Tényleg mozogjunk.

Egyszerű és hatékony kezelés. A tornaórákból, vagy a meditációkról ismert légzőgyakorlatok is a mozgás részének tekinthetők. Talán senkinek nem kell elmondani, hogy milyen jó érzés, amikor a friss levegőbe tudunk beleszippantani, s ez a levegő, és benne az éltető oxigén végig árad az egész testünkön. Legyen ez egy nyitott ablaknál töltött éjszaka, szabad levegőn való alvás, netán a hegyekben töltött pár nap, mindannyiszor érezzük, hogy mennyire jól esik a testünknek.

S nem csak a testünket, hanem a lelkünket is meg tudja simogatni, olyan jól tud esni.”

Az elménk pedig felfrissül, újult erővel tudunk újra munkába lendülni.
Dr. Mozgás tehát azt javasolja, hogy pumpáljuk a testünket, a légzés, a mozgás által, ami új energiákat hoz létre, s ezáltal mi is jobbak érezzük magunkat. Ha nem tesszük, akkor lesz szükségünk cukorra, kávéra és egyéb energiapótló eszközökre.

A sallangos „az ember társas” lény mellett az is állíthatjuk, hogy az ember mozgásra lett teremtve. Mozogjunk amennyit csak lehet, hiszen ez az ember alapvető természetéhez tartozik. Ha nem mozgunk, meghaltunk. Elég csak a szíves hasonlatra gondolni. Ne mondd, hogy nem lehet. Ha nem vagy ágyhoz kötve, akkor az iskolában, a munkahelyen is fel tudsz állni és mozogni egy kicsit. Azt az egy megállót sem feltétlen kell busszal megtenni, gyalogolhatsz is, s közben mélyeket lélegezve élvezheted a körülötted lévő világot.

Dr. Mozgás szerint, ha lélegzel, akkor meg tudod csinálni.
Ennyire egyszerű.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Énidő nyáron is

Énidő nyáron is

Az énidő. Sokat lovagolok ezen a témán, mert, bár nagyon szeretném, nem sikerült még teljesen, bűntudatmentesen és szükséges egészségmegőrző rituáléként beépíteni az életembe. Pedig egyre nagyobb szükségem van rá, és azt gondolom, hogy nem csak...

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Olvasási idő: 5 perc Az év elején még lelkesek vagyunk, tele ötlettel, tettvággyal és meg akarjuk váltani a világot. Ahogy haladunk az időben előre ez az érzés majd alábbhagy, esetleg elszáll az ihlet és már nem lelkesedünk annyira, de ha tudatosan tervezzük a jövőnket, akkor kitarthat ez a lelkesedés nem csak ebben az évben, hanem akár tovább is.
A titok szerintem – nem meglepő módon – az időperspektívában rejlik. Hiszen ez nem egy sima időbeosztáson alapuló szemlélet, itt az egész életünket, annak minden idősíkját együttesen kell kezelni. Nehezen hangzik? Nos igen, először nekem is annak tűnt, de ha kicsit is esélyt adunk neki, hogy az életünk részévé váljon már néhány nap alatt észre fogjuk venni, hogy megint az időperspektíva szempontjait nézve hoztunk meg egy – valószínűleg jó – döntést.

Nekem az idő

Nekem az idő

  Köszi, de rendben van a napirendem. Teljesen jól kihasználom a napi 24 órámat, mindenre marad időm, amire szeretném, nincs szükségem külső segítségre. Mondjuk a múlthéten sikerült visszarázódnom, mert előtte történt az a dolog, és teljesen...