Az álmok valósággá válhatnak – kicsit másképp

Olvasási idő: < 1 perc

Rengeteg írást olvashatunk szerte a neten arról, hogy ne add fel az álmaidat, harcolj értük stb. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy az elképzelt, eltervezett álmaidon, vágyaidon kívül is érhetnek olyan meglepetések, melyek örömöt és megelégedettséget okozhatnak számodra?

Állításomat nem áll módomban alátámasztani tudományos hivatkozásokkal és bölcsességekkel, csupán egy olyan gondolatmenetet szeretnék elültetni benned, kedves olvasó, mely engem egy egyszerű Youtube-os kalandozásom során fogott meg. Egy zeneszámot hallgattam, melyben egy férfi a következő monológot adta elő: https://www.youtube.com/watch?v=9RMHHwJ9Eqk  [angol nyelvről fordítva].

Tegyük fel, hogy képes lennél minden éjjel arról álmodni, amiről csak szeretnél. Természetednél fogva, ahogy belépsz az álmaid kalandos világába, beteljesítenéd szépen lassan minden olyan elképzelt vágyadat, mely megadná jelen helyzetedben a megelégedettséget, az örömöt és a gyönyört. Te lehetnél a világon a legboldogabb ember, minden reggel boldogan ébredhetnél.

De! Tegyük fel, hogy valamelyik éjjel ér egy meglepetés. Tegyük fel, hogy olyat álmodnál, amit képtelen vagy irányítani. Mit gondolsz, mi zajlana le benned akkor, amikor ez megtörténne, és fogalmad sem lenne arról, hogy mi fog következni? Nos, a monológban a férfi azt mondja, benne megmozdulna valami, és ami azt illeti, ha jobban belegondolok, bennem is. Izgalmas érzés lenne, hiszen ha mindent előre tudunk és irányítunk, a történésekből elveszik a spontaneitás varázsa. Vajon nem hagynád-e el egyre jobban az irányítást és haladnál inkább a kalandokkal és izgalmakkal teli ismeretlen irányába?

S ha már teljesen elhagytad a saját magad által irányított és elképzelt álomvilágot és átadnád magad a kalandvilágnak, vajon mi történne, hova jutnál?
Pont oda, ahol most is vagy.

Mi ebből a tanulság szerinted?

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Olvasási idő: 5 perc Az év elején még lelkesek vagyunk, tele ötlettel, tettvággyal és meg akarjuk váltani a világot. Ahogy haladunk az időben előre ez az érzés majd alábbhagy, esetleg elszáll az ihlet és már nem lelkesedünk annyira, de ha tudatosan tervezzük a jövőnket, akkor kitarthat ez a lelkesedés nem csak ebben az évben, hanem akár tovább is.
A titok szerintem – nem meglepő módon – az időperspektívában rejlik. Hiszen ez nem egy sima időbeosztáson alapuló szemlélet, itt az egész életünket, annak minden idősíkját együttesen kell kezelni. Nehezen hangzik? Nos igen, először nekem is annak tűnt, de ha kicsit is esélyt adunk neki, hogy az életünk részévé váljon már néhány nap alatt észre fogjuk venni, hogy megint az időperspektíva szempontjait nézve hoztunk meg egy – valószínűleg jó – döntést.

Mi az idő?

Mi az idő?

Mi az idő? Ezerféle megfogalmazással találkozunk rendszeresen, amik nagyobbnál nagyobb életbölcsességeknek hangzanak, mint pl.: “Az idő pénz." "Az idő relatív." "Arra van időd, amire te szeretnéd.” Ezek nagyon okos gondolatok és valahol...

Beszámoló a Slipknot koncertről

Beszámoló a Slipknot koncertről

Mindenki tudta, hogy egy fesztiválkoncertet, ráadásul egy 2019-es VOLT-os Slipknot koncertet nehéz lesz felülmúlni. A rockfesztiválokon és a kommersz klubkoncerteken szocializálkódott fiatal felnőttek és felnőttek még mindig furcsán érezhetik...

Slipknot koncert Budapesten

Slipknot koncert Budapesten

A metál rajongók egyik sláger bandája február 4-én ismét Magyarországra érkezik. A nyári VOLT Fesztiválos koncertjük hatalmas sikert aratott, s nem kétség, hogy néhány hét múlva is a legjobb formájukat akarják majd hozni. A tavalyi év koncertjének...

Hétköznapi maceráink

Hétköznapi maceráink

Görög Ibolya, Magyarország első számú protokoll szakembere, 2019. június 11.-én tartotta meg „Hétköznapi maceráink” című előadását. Főként a nyaralással kapcsolatos illemről hallhattunk néhány általános jó tanácsok mellett, melyeket Görög Ibolya a...