Paul Chek szerint 4 orvoshoz kell mennünk ahhoz, hogy boldogok legyünk. [dr. Boldogság]

Olvasási idő: < 1 perc

Döntés kérdése. A mai anyagias világban a boldogság első asszociációja a pénz. Paul szerint teljesen mindegy, hogy milyen gazdag vagy szegény valaki, mert általában ugyanannyira boldogtalan.
Hogy lehez ez?

Lássunk egy példát: ha az embernek épp nincs kocsija az a baja, ha van, akkor pedig az, hogy miért nem valamilyen más, valamilyen jobb típus. Sose jó, ugye?

Alap értékek
Dr. Boldogsághoz ellátogatva az orvosi utasítás a következő: a boldogság alapja, hogy megtaláld a saját értékeidet, azt ami Téged boldoggá tesz. Bontsuk ki ezt egy kicsit.

Klasszikus hiba, hogy rosszul gondolkozunk bizonyos kérdésekben. A szerző azt mondja, hogy a siker az, ha akarsz valamit, azt megkapod.

A boldogság az, hogy akarod, amit már megkaptál.

Nem kell túlmisztifikálni, az emberi természet sajátossága, hogy bizonyos idővel csökken a lelkesedés, az öröm érzése a frissen megszerzett érték (személy, tárgy, élmény) iránt, de érdemes a gondolatot mélységében megérteni.Továbbá ismerjük azt is, hogy sokszor az kell, ami nincs meg. Kelljen hát az, ami már megvan. Örülj neki, légy hálás érte. Hogyan érheted ezt el? Gondolj arra, hogy elveszítheted. Ugye, hogy máris értékesebbé vált?!

Mivel korábban ellátogattunk dr. Csend, dr. Diéta, és dr. Mozgás rendelésére, így a hatások összeadódnak és most, dr. Boldogság rendeléséről kifele jövet elmondhatjuk, hogy máris egészségesebben, energikusabban és boldogabban éljük a mindennapokat! Ha minden héten ellátogatsz hozzájuk, akkor hosszútávon több orvosra nem is lesz szükséged.*

*Figyelem, súlyos megbetegedés esetén keresse fel hús-vér orvosát, és ha meggyógyult, meglátogathatja a négyesfogatot is.
(Az borító képet itt találtuk.)

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Énidő nyáron is

Énidő nyáron is

Az énidő. Sokat lovagolok ezen a témán, mert, bár nagyon szeretném, nem sikerült még teljesen, bűntudatmentesen és szükséges egészségmegőrző rituáléként beépíteni az életembe. Pedig egyre nagyobb szükségem van rá, és azt gondolom, hogy nem csak...

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Mi lett volna, ha tudatosan tervezed meg az évet

Olvasási idő: 5 perc Az év elején még lelkesek vagyunk, tele ötlettel, tettvággyal és meg akarjuk váltani a világot. Ahogy haladunk az időben előre ez az érzés majd alábbhagy, esetleg elszáll az ihlet és már nem lelkesedünk annyira, de ha tudatosan tervezzük a jövőnket, akkor kitarthat ez a lelkesedés nem csak ebben az évben, hanem akár tovább is.
A titok szerintem – nem meglepő módon – az időperspektívában rejlik. Hiszen ez nem egy sima időbeosztáson alapuló szemlélet, itt az egész életünket, annak minden idősíkját együttesen kell kezelni. Nehezen hangzik? Nos igen, először nekem is annak tűnt, de ha kicsit is esélyt adunk neki, hogy az életünk részévé váljon már néhány nap alatt észre fogjuk venni, hogy megint az időperspektíva szempontjait nézve hoztunk meg egy – valószínűleg jó – döntést.